Amerika

13 onmisbare items in mijn bagage!

1. Mijn hoed

Hoedjes, beanies en andere soorten hoofddeksels gaan elke keer weer mee op reis. Ik heb echt een hoeden tik en naast dat ik van een classy look houd, doe ik ze ook op voor bescherming tegen de kou of juist tegen de felle zon.

2. Kleding die niet kreukt

Kleding kreukt vaak onderweg en niet op elke accommodatie  is een strijkijzer. Als je je kleding oprolt dan voorkom je kreukels. En mochten er toch wat rimpels in zitten dan hang je kleding tijdens het douchen in de stoom. Dit doet wonderen!

3. Flesje water en wat om te snacken

Onderweg koop ik nooit plastic flesjes water, zó slecht voor het milieu. Ik investeer liever in een milieuvriendelijk fles die je keer op keer kan vullen, zo heb ik altijd mijn Swell bottle mee voor onderweg.

En naast mijn drankje heb ik altijd iets te snacken bij mij, want als ik eenmaal honger heb dan ben ik niet te genieten 😉 (mijn vriend kan dit beamen). Zo ben ik net als menig ander fan van Tony Chocolonely, mijn geliefde zeezout caramel gaat regelmatig mee in mijn backpack. Daarnaast vind ik een zoutje op z’n tijd een goede oppepper. Ik ben namelijk verslaafd aan Oldtimers zoute drop. Inderdaad, Hollandscher wordt het niet.

4. Oplaadbare batterij / accupak

Dit is echt een must-have en voor mij noodzakelijk onderweg. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om in het vliegtuig te werken; social media posts voorbereiden, shoots editen, etc. In dat geval plug ik zowel mijn iPhone als Macbook in. Natuurlijk is het wel handig als je van te voren je accupak hebt opgeladen ;).

5. Slaapmasker, nekkussen en oordoppen: welterusten!

Heb je een lange vlucht voor de boeg? Dan wil je wel het meest comfortabele voor onderweg, om zo uitgerust op plaats van bestemming aan te komen. Sleep well!

6. Pen en papier

Beide zitten altijd in een zijvakje van mijn daypack. Handig als je even snel iets moet noteren. En het bespaard ook nog eens batterij van bijvoorbeeld een andere notitie middel; je telefoon. Daarbij zijn ook bagagelabels met adres- contactgegevens altijd van die dingen die ik nog even invul voor het inchecken.

7. Neem een wereldstekker mee en een stekkerdoos

Het beste is om deze van thuis mee te nemen. Op deze manier kan je meerdere apparaten tegelijkertijd opladen, ook wanneer je accommodatie maar 1 stopcontact heeft.

8. Goede stappers en sandalen

Trek die jesus-nikes maar uit de kast, want sandalen met een goed voetbed zijn je life-savers op een actieve vakantie. Een stevig profiel onder de zolen kan je letterlijk een beenbreuk schelen tijdens een hike. Ik ben al jaren fan van mijn Teva sandalen. Deze lopen heerlijk, wegen niets en zijn makkelijk schoon te houden.

Voor de wat koudere gebieden raad ik stevige wandelschoenen aan die goed om de enkel sluiten. Zelf loop ik graag op mijn Clarks wandelschoenen.

9. Lippenbalsem

In het vliegtuig droogt je huid altijd snel uit en heb ik ook altijd droge lippen. Om mijn lippen te beschermen en te voeden gebruik ik Nuxe Rêve De Miel. Echt een aanrader!

10. Klein flesje wasmiddel

Samen met mijn vriend zijn wij king & queen in knoeien tijdens het eten. Wil je niet de hele vakantie met vlekken lopen in je kleding, dan doet een handwasje wonderen. Voor hardnekkige vlekken neem ik ook altijd ossengalzeep mee.

11. Een paar vuilniszakken of een katoenen tas

Heb je vuile kleding na een hike of andere activiteit? Laat je kleding in ieder geval goed drogen, zodat het niet kan schimmelen en doe het daarna in een vuilniszak of kantoenen tas. Kleine wasjes, grote wasjes, doe ik lekker thuis, in de wasmachine.

12. Mifi

MiFi is een samenvoeging van ‘mobile’ en ‘wifi’. Op je vakantieadres wil je natuurlijk wel gewoon gebruikmaken van de internetmogelijkheden van je smartphone of computer, maar niet overal zal je een goed wifi-netwerk hebben. Daarom neem ik mijn mobiele router (mifi) mee op reis. Zo heb ik in de auto, op de camping of tijdens een hike altijd bereik!

13. High priority bagage

Dit is misschien wel je grootste nachtmerrie wanneer je op reis bent, maar je bagage kan zoek raken. Soms kan het wel een paar dagen duren voordat je koffer of backpack weer terecht is. Voor het geval dat… doe ik de volgende spullen altijd in mijn handbagage; ondergoed, extra shirt en sokken, geld, oplader, telefoon, laptop, de reisroute en mijn camera natuurlijk.

myrtheslootjesblog

myrtheslootjesblog

Myrthe, fotografe & art-director van deze blog heeft een enorme passie voor fotografie, culinair eten en reizen. Myrtheslootjesblog.nl is geen alledaagse reisblog. Ze licht haar favoriete restaurants uit, neemt je mee op reis en deelt ook graag haar tips over fotografie en foodstyling.

Leave a Reply