Parijs

Clamato – bistro

Clamato staat in mijn favoriete lijstje van beste bistro’s in Parijs. Rue de Charonne is de straat waar je moet zijn als food liefhebber. Het kleine zusje van het Michelin sterrenrestaurant Septime, zit een paar deuren verder op. Zij wordt gerund door hetzelfde personeel met aan het hoofd Chef Bertrand Grébaut. Bij Clamato kun je zowel voor lunch als diner terecht en als je van zeevruchten- en schelpdier gerechten houdt ben je hier aan het juiste adres! Kleine porties gemarineerde vis, oesters, krabschotels (accrabes) en esdoornsirooptaart worden daar bereid waarbij de biologische, harmonieuze wijnen perfect aansluiten op de visgerechten.

Een plekje bemachtigen bij Clamato vraagt om doorzettingsvermogen, maar dit is niets in vergelijking met haar wereldberoemde zus. Op zondagmiddag gaan wij langs op de bonnefooi. Het is er zoals verwacht druk en om echt te kunnen tafelen moet je eerst even aan de bar wachten. Dit is zeker geen straf, Franser dan dit wordt het niet. Wij doen gezellig mee met het doorschuif systeem en beginnen dus aan de bar, tussen de locals, met een heldere mineralen wijn in onze hand. Glazen klinken, a votre santé! Al snel komt er achterin een tafeltje vrij, oui!

Bistro Clamato - Parijs

De inrichting van Clamato is eigentijds en sfeervol met de plant-vormige lampen, een spiraaltrap en houten tafels van gerecycled hout. Het raam achterin de bistro geeft een doorkijkje naar een ongerepte bloementuin. Het zachte licht wat naar binnen schijnt geeft deze bistro een sprookjesachtige sfeer. Daarnaast staan overal prachtige bloemen boeketten, waarschijnlijk vers geplukt vanuit die zelfde tuin.

Het is een late lunch, maar de sfeer en mijn gezelschap doen de tijd vergeten. We bestellen mosselen met koriander en tamarinde (tropische zure vrucht) en de befaamde oesters. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar Clamato maakt alles waar. De smaken zijn fantastisch! Eigenlijk wil ik nog veel meer proeven, maar omdat we vandaag ook nog iets anders willen doen dan alleen eten, verlaten we voldaan dit pareltje met als excuus snel weer terug te komen. Het geluid van klinkende wijnglazen, lachende mensen en de heerlijke geur van vers gebakken brood zal ik niet snel vergeten. Ik kan enkel concluderen dat voor mij er geen stad of land is dat op kan tegen alle verrassende en heerlijke smaken van Parijs. De franse cuisine staat bij mij met stip op nummer één.

Adres

80 rue de Charonne, 75011 Paris, Frankrijk.

myrtheslootjesblog

myrtheslootjesblog

Myrthe, fotografe & art-director van deze blog heeft een enorme passie voor fotografie, culinair eten en reizen. Myrtheslootjesblog.nl is geen alledaagse reisblog. Ze licht haar favoriete restaurants uit, neemt je mee op reis en deelt ook graag haar tips over fotografie en foodstyling.

Leave a Reply