Valencia

El Poblet – restaurant

Valencia heeft lang in de schaduw gestaan van Barcelona met zijn befaamde Gaudí. Maar inmiddels is de stad koploper van de Spaanse citytrips. Het futuristische Ciudad de las Arted y las Ciencias en de prachtige Turia Tuinen, ook wel bekend als de drooggelegde rivier, zijn unieke bezienswaardigheden. De binnenstad heeft een rijk verleden en is levendig waarin mediterrane sferen je tegemoet komen. Gezellige terrasjes die altijd bomvol zitten, moderne winkels en excentrieke vintage shops, oude kathedralen en oude stadspoorten typeren deze stad. En naast dat ik ook graag de toeristische trekpleisters willen zien, kom ik hier natuurlijk ook om het één en ander te proeven. De reservering bij restaurant El Poblet maakte ik daarom een aantal weken voor vertrek.

El Poblet

Het zusje van..

El Poblet is echt kleine zusje van Quique Dacosta, het restaurant in Denia met 3 Michelin sterren met chef Quique Dacosta aan het hoofd. Bij El Poblet serveren ze onder andere gerechten die bedacht zijn door topchef Quique Dacosta. Je kunt hier a la carte eten of kiezen voor één van de twee interessant geprijsde menu’s. El Poblet is sinds 2013 bekroond met één Michelinster en het restaurant bevindt zich in hartje centrum.

Culinaire belevenis

De gerechten zijn verfijnd en hebben een geweldige presentatie, enkele uitspringers zijn de rode crème brûlée met cakejes, witte asperges met gegrilde tonijn buik en de fantastische rijst met duif in as van trompet de la mort paddestoelen. Het is een ware belevenis om hier te eten, sommige gerechten zijn een echte mindfuck. Zo lijkt een tomatensoep opeens een crème brûlée en dit als 4e gang… van de 7. Hoezo zou je een dessert altijd als laatste moeten serveren? Precies, gewoon lekker genieten van deze food-experience.

Wanneer je op zoek bent naar een culinaire belevenis is dit een must-do. Het voordeel is dat als je in Spanje bij een Michelin sterrenrestaurant gaat eten, dit veel minder duur is dan in de rest van Europa. Leuk om zo verschillende restaurants uit te proberen! Wel ruim van tevoren reserveren voor al dit lekkers.

El Poblet
El Poblet
El Poblet
El Poblet

Adres

Carrer de Correos 8, 46002 Valencia, Spanje

myrtheslootjesblog

myrtheslootjesblog

Myrthe, fotografe & art-director van deze blog heeft een enorme passie voor fotografie, culinair eten en reizen. Myrtheslootjesblog.nl is geen alledaagse reisblog. Ze licht haar favoriete restaurants uit, neemt je mee op reis en deelt ook graag haar tips over fotografie en foodstyling.

Leave a Reply