AmerikaTips

Fotografie tour in de Antelope Canyon

By 5 november 2018 No Comments
Antelope Canyon

De Antelope Canyons zijn misschien wel de beroemdste canyons van de Verenigde Staten en zijn door hun bijzondere vormen en verticale wanden uniek. De bekendste, Upper Antelope Canyon, mag je alleen onder begeleiding van een gids bezoeken. Ook heeft de Lower Antelope Canyon de laatste jaren meer bekendheid gekregen. Naast deze twee bekende canyons bestaan er ook een aantal privé canyons, ook wel ‘slot’ canyons genoemd. Zij danken de naam aan de slots (smalle gleuven) die net als de andere canyons door water in unieke vormen zijn geslepen.

Nevajo fotografie tour

De canyons zijn enorm fotogeniek, maar het is niet gemakkelijk om goede foto’s te maken. Wanneer je meer op het gebied van fotografie wilt leren en met goede foto’s thuis wilt komen, kan ik je een fotografie tour bij Navajo Antelope Canyon tours aanraden. Een reservering maak je geruime tijd van te voren, waar je keuze kunt maken uit 5 verschillende tours, waaronder ook een nacht fotografie tour. De tours variëren qua aantal uren, maar ook in het  ‘aantal’ canyons die je gaat bezoeken. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om een fotografie tour van 3,5 uur te doen, waarbij je Upper Antelope Canyon en de privé slot canyon: Rattle Snake bezoekt.

Je vertrekt op afgesproken tijd vanaf een verzamelpunt waar je je auto goed en onder veilig toezicht kunt parkeren. Vanuit hier rijd je met gids/fotograaf in een truck ongeveer 2 mijl door een woestijnvlakte naar één van de slot canyons. Het is een rit met horten en stoten, wat voor een avontuurlijk begin zorgde.

In de slot canyons was ik met 4 andere mensen, inclusief de gids/fotograaf. Dit was heel fijn, omdat je echt de tijd hebt om de foto’s te nemen die je voor ogen hebt. Uiteindelijk zijn wij een uur in de Rattle Snake Canyon geweest, voordat we door moesten naar de Upper Antelope Canyon.

De Upper Antelope Canyon is een druk bezochte canyon. Je hebt hier normaal gesproken niet de mogelijkheid om zonder fotografie tour een goede foto te maken. Honderden mensen gaan tegelijk door deze kloof. Met de fotografie tour zorgen de gidsen dat je per plek/hotspot 2 minuten de tijd hebt om een goede foto te maken. Er komen geen mensen op dat moment in jouw foto compositie te staan, fantastisch! De groep wordt van te voren opgedeeld in 2 groepen, namelijk met mensen die met een wide angle lens fotograferen en mensen die een minder wijde lens hebben. Op deze manier kan je 2 minuten los gaan op jouw gewenste compositie.

https://www.navajoantelopecanyon.com

Antelope Canyon
Antelope Canyon
Antelope Canyon

Semi-professional

De fotografie tours worden georganiseerd voor de semi-professional fotografen. Er wordt verwacht dat je over voldoende kennis beschikt qua camera instellingen (manuele stand) en gebruik van statief. Het is zelfs een vereiste om een eigen statief mee te nemen. Ook een wide angle lens kan ik aanbevelen in de relatief smalle canyons. Je hebt de ruimte om eigen perspectieven en vaardigheden tijdens de tour in te zetten en daarnaast zullen zij tips geven voor bepaalde composities. Over het algemeen komt er namelijk weinig licht in de canyons, waardoor je andere instellingen dan gebruikelijk zal moeten hanteren. Zij kunnen je vertellen welke sluitertijd, ISO en diafragma het beste werkt voor een goed belichte foto. Bij een onder- of overbelichte foto verlies je namelijk veel detail, en dat is juist wat je in de canyon mooi in beeld wilt brengen. De structuren, vormen en kleuren zijn namelijk fenomenaal!

Behind the scenes

Antelope Canyon
Antelope Canyon
myrtheslootjesblog

myrtheslootjesblog

Myrthe, fotografe & art-director van deze blog heeft een enorme passie voor fotografie, culinair eten en reizen. Myrtheslootjesblog.nl is geen alledaagse reisblog. Ze licht haar favoriete restaurants uit, neemt je mee op reis en deelt ook graag haar tips over fotografie en foodstyling.

Leave a Reply