Amsterdam

Jacobsz – restaurant

By 15 augustus 2018 No Comments

Naast buitenlandse citytrips en wereldreizen ga ik er ook graag op uit in Nederland. En onze hoofdstad hoort daar natuurlijk bij. Eén van mijn favoriete vrijetijdsbestedingen is toch wel het ontdekken van fijne restaurants, meestal in gezelschap van mijn partner. Zo kwamen wij tijdens een dagje Amsterdam uit bij restaurant Jacobsz. Een restaurant wat ik al even volg op Instagram en waar het ene mooie gerecht naar het andere voorbij komt. Tijd om te ondervinden of deze gerechten ook zo lekker smaken als dat ze er uit zien!

Culinair Oost

In Amsterdam-Oost is het hip en happening. Allerlei leuke barretjes, mooie restaurants en koffiespots zorgen voor wat leven in de brouwerij. Zo ook bij Jacobsz, wat gevestigd zit in een prachtig monumentaal pand op de hoek van de Ringdijk. Ook binnen in dit pand is aan smaak geen gebrek. Het verfijnde en minimalistische interieur zorgt voor een rustige sfeer. Dit vraagt om een kleine rondleiding, want wat bevindt er zich eigenlijk boven in dit pand? Eerst wordt er met trots een wijnkamer met indrukwekkende wijnen geshowd. Een goed excuus om straks het één en ander uit te proberen dacht ik zo. We zijn nog niet aan het eten begonnen of ik ben al onder de indruk. Wat is dit pand prachtig! En boven? Voor feesten en partijen kan deze ruimte worden afgehuurd. Een ruimte met zowel klassieke als moderne elementen. En waar met een groter gezelschap ook aan een lange tafel gegeten kan worden. Fantastisch toch! Zelfs aan de mannen die van een sigaartje op z’n tijd houden is gedacht. Hier is namelijk een aparte lounge ruimte met vintage meubels voor ingericht met een ruim aanbod in diverse sigaren. Deze sigarenlounge zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een stel mooie whiskey’s. Ik zie al waar ons volgend feestje gehouden word. Oké back to the beginning, aan tafel voor het eten!

Goed en vooral lekker

Houdt je van mooie keramieken borden en van waanzinnige smaakcombinaties? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij gaan voor het 6 gangen chefs menu! Om de 6 weken verandert de kaart met daarop nieuwe creaties van de chef. De kaart was net 2 dagen oud dus wij hadden de primeur. Bij elke gang stond ik weer versteld van de creativiteit in de gerechten. Zowel de presentatie, als de smaken zijn verbluffend. Elk gerecht was raak en met de begeleidende wijnen vloeiden alles mooi in elkaar over, of werd er een fijn contrast opgezocht voor een extra smaakbeleving. De service, aandacht en uitleg bij Jacobsz was van hoog niveau. Het was een avond vol heerlijkheid. Bedankt, wij gaan aangeschoten en voldaan weer terug naar het Haagse.

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam

Adres

Ringdijk 1, 1097 AA, Amsterdam

myrtheslootjesblog

myrtheslootjesblog

Myrthe, fotografe & art-director van deze blog heeft een enorme passie voor fotografie, culinair eten en reizen. Myrtheslootjesblog.nl is geen alledaagse reisblog. Ze licht haar favoriete restaurants uit, neemt je mee op reis en deelt ook graag haar tips over fotografie en foodstyling.

Leave a Reply