Rotterdam

Joelia – restaurant

Joelia zit gevestigd in het Hilton Hotel in Rotterdam en heeft in 2016 één Michelinster gekregen. Je kan hier niet alleen voor een gastronomisch diner terecht, ook voor een 3-gangen lunch kan je hier aan tafel schuiven. Zo werd een doodgewone zondag, eentje waar ik nog graag aan terug denk. Verfijnde gerechten en mooie smaakcombinaties prikkelden die middag alle zintuigen. Hoe kan het ook anders met een chef als Mario Ridder aan het hoofd.

Rotterdam
Rotterdam

Haute-cuisine

Wanneer je bij een sterren restaurant gaat eten wil je verrast worden en heb je waarschijnlijk zodanig je smaakpapillen ontwikkeld dat je er ook daadwerkelijk vanaf proeft dat er met mooie producten van top kwaliteit gewerkt wordt. De 3-gangen lunch is compleet met amuses van het huis en daarbij nemen we ook een wijnarrangement. Joelia staat namelijk ook bekend om hun fantastische wijnen naast hun culinaire keuken. In het restaurant bevindt zich een prachtige wijnkelder die je door de vloer heen kunt zien. Maarliefst 750 verschillende wijnen van het beste niveau en top wijnhuizen liggen hier op je te wachten.

Oh my Joelia

De moderne en toch warme inrichting zorgt voor huiselijke sfeer, waardoor we al goed van start gaan. De gerechten die voorbij komen zijn eigenlijk te mooi om op te eten, maar we doen het toch. Bij elke hap wil je meer en na elk gerecht denk je, jammer dat het al weer op is. De bediening weet ook geregeld wat leuke verhalen bij de gerechten te vertellen, waardoor je nog meer een beleving ervaart. De bijpassende wijnen komen echt van de top en zijn mooi in balans met de gerechten. En dit allemaal op de zondagmiddag, een win win situatie lijkt mij! Volgende keer kom ik graag terug voor een chefs verrassingsdiner.

Rotterdam
Rotterdam
myrtheslootjesblog

myrtheslootjesblog

Myrthe, fotografe & art-director van deze blog heeft een enorme passie voor fotografie, culinair eten en reizen. Myrtheslootjesblog.nl is geen alledaagse reisblog. Ze licht haar favoriete restaurants uit, neemt je mee op reis en deelt ook graag haar tips over fotografie en foodstyling.

Leave a Reply