Praag

La Finestra in Cucina – bistro

Dit gezellige Italiaanse restaurant ligt in een rustige straat nabij de belangrijkste boulevard van Praag. Het is een toffe brasserie, met een warm en modern interieur. De grote spiegels aan de muur geven het restaurant een ruimtelijk gevoel. Bij La Finestra Cucina zijn ze gespecialiseerd in de bereiding van vlees afkomstig van biologische boerderijen in Italië, Spanje en de VS. La Finestra in Cucina werd in 2009 geopend als het tweede restaurant van de Italiaanse chef-kok Riccardo Lucque. Het restaurant beschikt over een open keuken, waar je chef Tomáš Juřík de gerechten kunt zien bereiden. Leuk! En naast een culinaire ervaring heeft La Finestra ook de grootste wijnkelder in de Tsjechische Republiek, gevuld met hoogwaardige Italiaanse wijnen. Nog een must om dit restaurant te bezoeken!

De obers blijken verder erg gastvrij en de kennis voor zowel het eten als de bijpassende wijnen is op niveau. Het is geen groot restaurant, dus per tafel is er veel persoonlijke aandacht, wat een aangename sfeer met zich meebrengt. Voor Tsjechische begrippen zijn de prijzen hier gemiddeld. Dat betekent dat voor Nederlandse begrippen de kans groot is dat je denkt; oké ik ga hier morgen weer eten! Voor een 3-gangen lunch ben je ongeveer 40 euro kwijt. En dat is met bijpassende wijnen, waarbij de prijs-kwaliteitverhouding en de porties top zijn. Wel slim om van tevoren even te reserveren, want het zit vaak helemaal vol.

Nog een leuk weetje: In januari 2012 hebben Riccardo Lucque en Ondřej Rákosník een nieuwe winkelbistro geopend; La Bottega di Finestra. Traditionele Italiaanse delicatessen is wat je hier kunt halen. Bij een volgend bezoek aan Praag staat deze zeker op mijn lijstje!

Adres

Platnéřská 90/13
Praha 1 – Old Town
110 00, Czech Republic

myrtheslootjesblog

myrtheslootjesblog

Myrthe, fotografe & art-director van deze blog heeft een enorme passie voor fotografie, culinair eten en reizen. Myrtheslootjesblog.nl is geen alledaagse reisblog. Ze licht haar favoriete restaurants uit, neemt je mee op reis en deelt ook graag haar tips over fotografie en foodstyling.

Leave a Reply