Parijs

Le 52 – restaurant

By 21 augustus 2018 No Comments

Na het openen van L’Office en Le Richer, is Charles Compagnon een nieuwe hotspot begonnen; Le 52 Fabourg Saint-Denis (vernoemd naar de straatnaam). Een creatieve keuken in een levendige buurt, nabij Gare du Nord het welbekende station. De producten zijn vers en de wijnkaart spreekt tot de verbeelding. Samen met het eigentijdse interieur en de vlotte en professionele bediening zorgt dit alles voor een fijne ambiance. Dit is de plek waar je moet zijn!

Ik en mijn ‘partner in crime’ nemen binnen plaats. Met mooi weer kun je op het terras zitten, maar met 30 graden in de volle zon vonden wij dit iets te veel van het goede. Binnen zitten is geen straf in deze subtropische sferen. Iets fris en verkoelends s’il vous plaît!

De kaart ziet er veel belovend uit. Het compacte menu met 3-4 keuzes per gang bevat voor ieder wat wils. Als voorgerecht kies ik voor een frisse, fruitige sashimi. Dit blijkt waanzinnig smaakvol en ik twijfel eraan of ik het gerecht niet nog een keer moet bestellen. Nee, ik wil veel meer à la carte proeven! Het is 12:30, en het begint wat drukker te worden. De Fransen nemen vaak uitgebreid de tijd ‘pour le déjeuner’ en om 13:30 uur is het dan ook afgeladen.

Parijs

Het is lastig kiezen van de kaart, ook al is de keuze beperkt gebleven. In Thalys-vaart zie ik obers voorbij komen met gerechten die er stuk vóór stuk heerlijk uit zien. Dit keer kies ik voor een frisse vegetarische salade. Ik waardeer het altijd enorm als restaurants een groente gerecht goed weten te bereiden, ook al ben ik dan geen vegetariër. Mijn salade ziet er niet alleen fantastisch uit, het is ook nog eens heerlijk. De producten zijn zo vers en op smaak, een streling voor je tong. Daarnaast is mijn rosé perfect afgestemd op het gerecht. Op naar het dessert.

Een zalige zomerse ijs sensatie, met zoete kersen en een knapperig kletskopje zorgt ervoor dat wij deze lunch een stempel geven van ‘beste lunch in tijden’. Het ijs is fris en fruitig, met lichtzure inval. Deze kennismaking met Le 52 laat menig foodie hart sneller kloppen.

Parijs

Adres

Le 52 Rue du Faubourg Saint-Denis, 75010 Paris

myrtheslootjesblog

myrtheslootjesblog

Myrthe, fotografe & art-director van deze blog heeft een enorme passie voor fotografie, culinair eten en reizen. Myrtheslootjesblog.nl is geen alledaagse reisblog. Ze licht haar favoriete restaurants uit, neemt je mee op reis en deelt ook graag haar tips over fotografie en foodstyling.

Leave a Reply