Sevilla

Petit Comité – bistro

By 13 augustus 2018 No Comments

Een geweldige vondst en een favoriet restaurant van mijn citytrip naar Sevilla. Deze bistro heeft een intieme en informele ambiance. Heerlijk ontspannen eten en genieten. Een mengelmoes van toeristen en locals komen hier voor een sfeervolle avond. De bediening is open en vriendelijk. Er werd ons geadviseerd om een paar tapas gerechten te nemen, twee per keer om te delen. Het is moeilijk kiezen van de kaart, dus vragen wij aan de serveerster wat haar favoriete tapas zijn. Eigenlijk vindt zij alles lekker, waarop de keuze niet makkelijker werd, maar toch ging een lichte voorkeur uit naar de sardientjes en de octopus.  En omdat Sevilla niet alleen bekend staat om haar goede paella, maar ook om haar heerlijke sardientjes, valt de keuze hierop.

Bij Petit Comité serveren ze moderne tapas, met een Franse twist. De eerste tapas is de toast met sardientjes, erg smaakvol en super vers. Later volgt een romige octopus tapas in zijdezachte aardappelpuree, een vleugje truffelolie en eigeel; dit was dan ook perfect bereid. Ook de bijpassende wijnen bij de gerechten zorgen voor nog meer smaaksensatie. Maar voor de liefhebber hebben zij ook goede cocktails.

De combinatie van een goede sfeer, heerlijk eten en fijne service zorgt ervoor dat je hier niet meer weg wilt. Dat laatste ging helaas niet door, want ik kon maar voor een krappe 2 uur reserveren. De eerste shift zat er op, en na ons laatste drankje staat het volgende stel al klaar om aan te schuiven. Helaas zit een spontaan diner er niet in bij Petit Comité, bespreek dus een tafel al enkele weken voor vertrek. De volgende keer kom ik zeker terug voor een uitgebreide avond vol met verrassende tapas.

Sevilla
Sevilla

Adres

Calle Dos de Mayo 30, 41001 Seville

myrtheslootjesblog

myrtheslootjesblog

Myrthe, fotografe & art-director van deze blog heeft een enorme passie voor fotografie, culinair eten en reizen. Myrtheslootjesblog.nl is geen alledaagse reisblog. Ze licht haar favoriete restaurants uit, neemt je mee op reis en deelt ook graag haar tips over fotografie en foodstyling.

Leave a Reply